Musikvideo för Dubland

Vad kul det är att göra musikvideos. Att tillsammans med andra kreativa skapa något visuellt efter bandets idéer och låt. Superkul!!!

Den här gången var det bandet Dubland med sin fina låt ”In Everything I see” som skulle visualiseras. På en teaterscen i Vallentuna utanför Stockholm spelade vi in under en dag.

En effekt vi ville få fram var att att allt skulle gå i slowmo, fast i realtid. För att skapa denna effekt spelas låten upp i 150% hastighet för att i redigering dras ner till rätt tempo. Killarna hade rätt bra fotarbete 🙂

Kameran jag använde var Sony A7s med 28-135mm och det var första gången jag testade med Swedish Chameleons rigg. Lite tungt men stabilt och och utan problem. A7s är känd för att sluka batterier men jag gjorde av med tre stycken på  hela dagen och då var stabilisatorn inkopplad under all filmning. Kalas!

Vi avslutade dagen med att fotografera bandet till posters, Facebook och annat. Egentligen fotograferar jag inte med Sonykameran då den bara har 11 Megapixel, men löste det genom att fotografera varje ”gubbe” var och en för sig och sedan lägga ihop bilderna i Photoshop, på så vis fick vi en bild på över 30 megapixel vilket räcker för det mesta.

dubland-big-03

 


Sonen min var med och styrde upp. – Sa jag inte att du skulle stå där?! 🙂

 

Dubland – Chasing money

Läs mer

Att gå en annan väg

Läs mer

Ny musikvideo för Cubra

Läs mer

Musikvideo för Dubland

Läs mer

Musikvideo för Cubra

Läs mer

Tack Pappa!

Läs mer

Filminspelning på Grythyttan

Läs mer

Matfotografering på planka

Läs mer

Roy and Son i Malmö

Läs mer

Julfotografering till Villa Anna

Läs mer

Pappaledig

Läs mer

Witchcraft

Läs mer